Primăria Municipiului Alexandria

romanaenglishfrancais

Turism

Datorita aşezării geografice, dar şi interesului istoric destul de redus, Alexandria nu este un oraş deosebit de atractiv din punct de vedere turistic.
Ca atare şi serviciile hoteliere sunt pe măsură.

Există un singur hotel în centrul municipiului, hotelul “Parc”, cu standard de doua stele, avînd 150 locuri de cazare, bar, restaurant, terasă. Oaspeţii care doresc să iasă din atmosfera citadină, să se cazeze în mijlocul naturii, o pot face la motelul “Hanul cu Noroc” aflat pe D.N.6, la ieşirea din Alexandria spre Roşiorii de Vede, sau la Complexul “Splendid” situat în pădurea Vedea.

Ambele le oferă locuri de cazare, dar şi preparate culinare tradiţionale şi nu numai. Centrul civic dispune de un numar de restaurante, baruri, terase, cofetării, ce oferă celor interesaţi servicii de cea mai buna calitate. Complexul “Burnas”, “Bulevard”, “Intim”, restaurantul modern “Bella Italia”, Crama “Mara” din incinta Pieţei Centrale, precum şi ştrandul “Mara” din zona PECO, sunt câteva dintre ele.

turismPentru elevi, Agenţia Teritorială a Taberelor şi Turismului şcolar Teleorman dispune de: Baza turistica permanenta “Valahia”, situata în str. Carpati, nr. 15, cu o capacitate de 50 de locuri, bufet în incinta, centrala termica proprie, şi Tabara “Nanov” Alexandria, amplasată pe malul drept al râului Vedea, într-o pădure de salcâmi, cu o capacitate de 70 locuri.

în Alexandria exista cinci agenţii de turism: Agenţia “Vedea”, în cadrul complexului hotelier “Parc”; Agenţia “ROMSIND”; Agenţia “ELION TOUR”; Agenţia ATLASSIB; Biroul de Turism şi Tranzacţii BTT şi o Agenţie de voiaj C.F.R.

slide0008_image053

Parteneri