Primăria Municipiului Alexandria

romanaenglishfrancais

Repere Economice

Situaţia economică a municipiului Alexandria este strâns legată de cea a economiei naţionale, care se află într-o perioadă de restructurare şi de reforme dar este influenţată şi de specificul local evoluţia activităţii economice şi sociale din ultimii ani influenţând dinamica înfiinţării societăţilor comerciale.

La nivelul municipiului Alexandria sunt înregistrate un număr de 1638 de societăţi comerciale, 14 fiind societăţi pe acţiuni şi restul de 1561 societăţi cu răspundere limitată, la care se adaugă un numar de 63 de asociaţii familiale, persoane fizice şi liber profesionişti. Aceste societăţi comerciale sunt în cea mai mare proporţie cu capital privat autohton, capital privat străin, capital privat străin şi autohton şi cu capital de stat integral sau mixt.

In Alexandria sunt infiintate 2 asociatii patronale si functioneaza 3 filiale ale unor asociatii patronale de nivel national (UGIR 1903, Federala Agricultorilor Asociati si ANAMOB – Asociatia Nationala a Morarilor si Brutarilor din Romania), care reprezinta o buna parte a intreprinzatorilor din oras.

slide0013_image072

Cele mai reprezentative societati ale municipiului sunt:
SC KOYO SAProduce rulmenti radiali si radiali axiali ; pillow bloc-uri pentru benzi transportoare.
SC ELECTROTEL SA Produce echipamente elctrice de joasa tensiune, confectii metalice si aparatura electrocasnica.
SC IAICA SAProduce accesorii, echipamente si elemente pentru instalatii de ventilare si climatizare.
SC ALTEX SAO prioritate a companiei Altex este sa faca echipamentele care sporesc confortul vietii accesibile tuturor categoriilor de consumatori.
SC SAIFCAR SAConstructii montaj, instalatii si reparatii pentru constructii civile si industriale.
SC GERMINO SAProduce biscuiti, paste fainoase, produse de panificatii.
COMPLEX COMFORT SAComert cu amanuntul al mobilei, al articolelor de iluminat si al articole de uz casnic n.c.a., In magazine specializate.
SC MODUL PROIECT SASocietate specializată în proiectare, arhitectură, urbanism, costrucții civile, industriale, agricole, alimentări cu apă și canalizări, construcții
ISLAZ SAProduce din 1954 instalatii la cheie pentru industria de morarit si buncare pentru depozitarea cerealelor.
Serviciile bancare sunt asigurate de filialele:
BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ
BRD – GROUP SOCIETE GENERALE
RAIFFEISEN BANK
ING BANK
CEC BANK
UNICREDIT BANK
FIRST BANK
BANCA TRANSILVANIA

Parteneri