Primăria Municipiului Alexandria

romanaenglishfrancais

În anul 2020, municipiul Alexandria va deveni un important pol regional care va impresiona prin construirea celei mai ample zone urbane centrale fara trafic si cu poluare redusa dominat de CENTRUL ARTELOR, in care un rol deosebit il vor avea spatiile verzi moderne.

Ne dorim sa devenim o comunitate puternică cu impact major în regiune prin dinamismul şi diversitatea economică. Un centru cultural care va avea impact asupra mediului academic prin universităţi ce vor oferi oportunităţi pentru o bună pregătire vocaţionala. Vom oferi cetatenilor o infrastructură de servicii publice dezvoltată, beneficiind de un sistem de circulaţie accesibil şi fluent, întrepătruns de spaţii verzi care vor da o ambianţă plăcută şi vor proteja împotriva poluării.

Blog Primar: www.victordragusin.ro

Vom genera un amplu spatiu de recreere, sport si relaxare prin infiintarea COMPLEXULUI INTEGRAT DE AGREMENT VEDEA unde vom gasi o padure regenerata dendrologic, un lac de agrement cu hidrobiciclete si vaporeto pe raul Vedea, o zona de promenada pe dig, un circuit pentru biciclete pe ambele maluri ale raului Vedea inte podul Vechi si pasarela si prin padurea Vedea, terenuri de tenis, baschet, fotbal, strand acoperit si bazine deschise, stadion, sala polivalenta.

Un municipiu caracterizat de o societate civilă activă, echilibrată şi bine organizată, al cărui sistem de valori va fi bazat pe educaţie, morală şi religie. Un municipiu plin de vitalitate, cu oameni prosperi în care spiritul tolerant dintre etnii şi colaborarea interconfesională au ca rezultat coeziunea comunitară.

Un municipiu apreciat pentru calitatea vieţii, condus printr-o guvernare locală responsabilă şi îndreptată către cetăţeni, flexibil şi progresiv în anticiparea nevoilor comunităţii. Asta imi doresc pentru Alexandria!

Primar Victor Dragusin

Bun venit!

Calatorule de oriunde, primeste te rog, aceasta carte de vizita a orasului Alexandria, la inceputul mileniului trei, ca pe o provocare de cunoastere si de reflectie, ca pe un răspuns la necesitatea rezolvării problemelor cu care se confruntă comunitatea noastră.

Trebuie să fim cu toţii conştienţi că miscandu-ne in spatiu si timp,acoperim cu prezenta noastra suprafete mai mici sau mai mari de pamant, umanitate, cultura, cunoaştere, că ne aflăm pe un drum ale cărui rezultate vor apărea în timp, doar ca rezultat al acţiunilor noastre comune, convergente.

Imagini din Alexandria | Harta Municipiului Alexandria

Noutati

 • REVENIM LA ANUNTUL DIN 17.07.2016

  19/Aug/2016

  In vederea stabilirii programului pentru  seara de sambata,  27.08.2016, SEARA PENTRU TINERET,  p...

  detalii

 • ANUNT DE INTERES PUBLIC

  27/Jul/2016

  In vederea stabilirii programului pentru  seara de sambata,  27.08.2016,  prezentat de artistii l...

  detalii

 • ANUNT DE INTERES PUBLIC

  27/Jul/2016

  ANUNȚ REZULTAT SELECȚIE PARTENERI ÎN VEDEREA DEPUNERII UNUI PROIECT ÎN CADRUL PROGRAMULUI OPERA...

  detalii

 • CONCURS DE INOT

  08/Jun/2016

  Primaria municipiului Alexandria si Consiliul Local organizează concurs de înot la ștrandul munic...

  detalii

 • ANUNT DE INTERES PUBLIC

  21/Apr/2016

  DUMINICA 24.04.2016 INTRE ORELE 17.00-19.00 VA ASTEPTAM LA MUZICA DE PROMENADA ( DACA VREMEA NE PERM...

  detalii

Anunturi | Informari

 • ANUNT DE INTERES CETATENESC

  04/Aug/2016

  Anunt ce priveste deplasarea carelor mortuare si a cortegiilor funerare....

  detalii

 • ANUNT DE INTERES PUBLIC

  05/Jul/2016

  ANUNT - ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC ALEXANDRIA...

  detalii

 • ANUNUNȚ SELECȚIE PARTENERI IN VEDEREA DEPUNERII UNUI PROIECT IN CADRUL PROGRAMULUI OPERATIONAL CAPITAL UMAN 2014 – 2020, OBIECTIVUL SPECIFIC 4.2 „Reducerea numarului de persoane aflate In risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non roma), prin implementarea de masuri integrate”

  30/Jun/2016

  Anunt_selectie_parteneri_POCU_4.2_Alel...

  detalii

 • ANUNT DE INTERES CETATENESC

  27/May/2016

  ...

  detalii

 • Delimitările secţiilor de votare din MUNICIPIUL ALEXANDRIA pentru ALEGERILE LOCALE din 05 IUNIE 2016

  05/May/2016

  Dispozitie Primar_30.04.2016_care cuprinde delimitarile Sectiilor de Votare la Alegerile Locale din ...

  detalii

Parteneri